Konferencja „SLOW FOOD w Wigrach”
Konferencja „SLOW FOOD w Wigrach” (17-18 października 2009 r.): przedsięwzięcie ukierunkowane na promocję i upowszechnianie najlepszych praktyk w zakresie żywności naturalnej i ekologicznej, które mogą stanowić znaczące źródło dochodów dla obszarów wiejskich.
Promocja tej branży przyczynia się do osiągnięcia założeń Planu Działania KSOW, a jednocześnie realizuje założenia Strategii Rozwoju Województwa Podlaskiego. Spotkanie zorganizowano wspólnie z Lokalną Grupą Działania „Nasza Suwalszczyzna”. Wkładem organizacyjnym KSOW było zabezpieczenie wykładowcy, sali konferencyjnej, wyżywienia (w tym bufetu kawowego) i noclegu uczestnikom. W konferencji wzięło udział ponad 100 osób.
Promocja tej branży przyczynia się do osiągnięcia założeń Planu Działania KSOW, a jednocześnie realizuje założenia Strategii Rozwoju Województwa Podlaskiego. Spotkanie zorganizowano wspólnie z Lokalną Grupą Działania „Nasza Suwalszczyzna”. Wkładem organizacyjnym KSOW było zabezpieczenie wykładowcy, sali konferencyjnej, wyżywienia (w tym bufetu kawowego) i noclegu uczestnikom. W konferencji wzięło udział ponad 100 osób.