Dodana: 21 grudzień 2017 09:20

Zmodyfikowana: 21 grudzień 2017 10:10

"Czwartkowe obiady u diabetyków" tym razem w Suchowoli

Jak uczyć, żeby nauczyć i nie znudzić? Jak trudną, fachową wiedzę przekazać w sposób ,,lekki, łatwy i przyjemny"? Tak, żeby słuchacze zechcieli przyjść na następną lekcję i jeszcze namówić do tego znajomych? Okazuje się, że o zagadnieniach najważniejszych i najpoważniejszych, bo dotyczących nieuleczalnej choroby, można rozmawiać w atmosferze dobrej zabawy, przy smacznym jedzeniu.

Ilustracja do artykułu ikona.JPG

Tym razem wspólne gotowanie i dyskusja o zdrowym żywieniu odbyły się w Suchowoli. Udział w spotkaniu wzięli m.in. Członkowie Zarządu Województwa Podlaskiego Stefan Krajewski i Bogdan Dyjuk, burmistrz Suchowoli  Michał Matyskiel a także poseł na Sejm RP, były marszałek  województwa Mieczysław Baszko
- Dobrze, że się spotykamy, dyskutujemy o tym co jeść, jak przyrządzać potrawy tak aby nie tyle jeść co się odżywiać – mówił podczas spotkania Stefan Krajewski.

Bogdan Dyjuk podkreślał, że wędrujące „obiady czwartkowe” to znakomity pomysł.
- Organizując jedno z ostatnich spotkań w Augustowie, byliśmy pewni, że kolejnym miejscem do wspólnego gotowania i dyskusji o zdrowym odżywianiu musi być Suchowowla.

Formuła Czwartkowych Obiadów u Diabetyków zrodziła się w redakcji magazynu ,,Cukrzyca a Zdrowie", wydawanego  przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków.

 

oprac.ak na podstawie http://www.czwartkoweobiadyudiabetykow.pl 
fot.Radosław Choiński

facebook