Dodana: 2 kwiecień 2019 20:57

Zmodyfikowana: 3 kwiecień 2019 08:03

Podlaski wojewódzki konkurs "Tradycyjny stół wielkanocny"

W tegorocznej edycji konkursu wzięło udział 70 Kół Gospodyń Wiejskich z Województwa Podlaskiego.

Ilustracja do artykułu Konkurs Tradycyjny Stół Wielkanocny - Koryciny-64.jpg

Swojski chleb, żurek na zakwasie, kiełbasa biała zapiekana z boczkiem i cebulką, keks z kurczaka, pasztet z królika, półmis wędlin, klops z jajkiem, jajka faszerowane, jajka z sosem chrzanowym korowaj, pascha, zawijaniec Mazura, kwiat drożdżowy, „basieski nieudacznik”, ozorki w galarecie, rolada cielęca, szynka pieczona, czarnina, szynka okraśna w cieście gryczanym, ozorki w sosie jałowcowym, kliny podlaskie, kaczka nadziewana pęczakiem z warzywami , różki chrzanowe, sałatka jarzynowa, mazurki, babka drożdżowa, babka czekoladowa i jeszcze wiele innych smakowitości z wielkanocnych stołów z całego regionu zaprezentowały w niedzielę - 31 marca br. w Zołowym Zakatku w Korycinach - podlaskie gospodynie.

Logo serwisu Twitter Logo serwisu Facebook