Dodana: 20 sierpień 2018 13:44

Zmodyfikowana: 20 sierpień 2018 13:44

Trzecia edycja Podlaskiego Śniadania Mistrzów w Ogrodzie Branickich za nam

Tym razem motywem przewodnim pikniku kulinarnego był pomidor. Wokół tego króla letnich warzyw skoncentrowała się uwaga uczestników wydarzenia.

Ilustracja do artykułu 0x0 (4).jpg

Trzecie Podlaskie Śniadanie Mistrzów pod hasłem „Pomidor” odbyło się w sobotę (18 sierpnia). Każda uczestnicząca w pikniku restauracja przygotowała przynajmniej jedno oryginalne danie, w którym głównym składnikiem był pomidor. Piknik stał się również areną pomidorowych warsztatów kulinarnych, które poprowadziła Lara Gessler. Dodatkową atrakcją była strefa animacji przygotowana przez głównego sponsora wydarzenia.

Podczas tego pikniku, tak samo jak w poprzednich edycjach, goście poznali szeroką ofertę gastronomiczną kucharzy i restauratorów z Białegostoku i okolic. Nie zabrakło aromatycznych kaw i orzeźwiających lemoniad. Każdy smakosz mógł tam znaleźć coś dla siebie – zarówno amator słodyczy i lodów, jak i weganin. Jak zawsze w Strefie Producentów można było kupić najlepsze produkty z naszego regionu.

Podlaskie Śniadanie Mistrzów to wydarzenie promujące ideę „slow life”, buduje kulinarną markę miasta, wspiera społeczność smakoszy, organizuje czas rodzinom. Piknikowi towarzyszą zawsze liczne warsztaty, prezentacje, animacje, gry i zabawy dla dzieci.

 

źródło: UM Białystok

Logo serwisu Twitter Logo serwisu Facebook