Dodana: 23 luty 2009 09:37

Zmodyfikowana: 23 luty 2009 09:37

Bar „Jarzębinka” Czesława Siehieńczuk – Kiszka ziemniaczana

Nazwa zgłoszenia:  Kiszka ziemniaczana
Producent/Wykonawca:  Bar „Jarzębinka”

Opis zgłoszenia: Kiszka ziemniaczana – specjał pochodzący z Podlasia. Jelita wieprzowe nadziewane farszem mięsno-ziemniaczanym z dodatkiem boczku, cebuli i przypraw. Kiszka jest zapiekana na rumiano w piecu. Podawana: polana sosem grzybowym, z kapustą kwaszoną lub ogórkiem.


Specjały baru “Jarzębinka” zyskały uznanie licznej rzeszy klientów, która corocznie się powiększa. Szefowa kuchni (a zarazem właścicielka „Jarzębinki”) dba o najwyższą jakość i doskonały smak swoich potraw, które zdobyły Złoty Puchar w Mistrzostwach Świata w Pieczeniu Kiszki i Babki Ziemniaczanej, corocznie odbywających się w Supraślu.

facebook